Monday Mood | A shade of gold

17:00

AkzoNobel heeft onlangs de kleur Oker Goud uitgeroepen tot kleur van het jaar 2016. De kleur is voortkomend uit het thema van 2016, 'Looking Both Ways'.
Met aan de ene kant het belang van tradities en waarbij het verleden gebruikt wordt als inspiratiebron. En aan de andere kant juist de moderne innovaties. Zoals ze het bij AkzoNobel zo mooi verwoorden: "Goud is een voorbeeld van het algemene thema van dualiteit, Het is helder genoeg om de aandacht te trekken, terwijl het tegelijkertijd subtiel refereert aan geschiedenis en erfgoed. Goud vertegenwoordigt dus een mix van ons verleden, ons heden en onze toekomst."

Met het kleurpalet dat er eromheen bedacht is, is de Kleur van het Jaar 2016 op allerlei manieren te combineren: ton sur ton, met natureltinten of tot een verrassend geheel.

Wij, van Afgestoft, kunnen ons in elk geval helemaal vinden in deze kleur. Zelf heb ik al ruim negen (!) jaar deze kleur op de wand in de woonkamer. En ik ben eerlijk gezegd,na zo'n lange tijd wel toe aan wat anders. Door tijdgebrek is dat nog niet gebeurt. 
Wellicht maar een jaartje wachten, tot de kleur van 2017 bekend is? Zou kunnen, maar waarschijnlijk niet ;-)


You Might Also Like

0 reacties