Kirstie van Noort

11:04

Ik heb een zwak voor mooi keramiek. Zo ook voor de collectie Cornwall van Kirstie van Noort. Prachtig vormgegeven in aardse tinten. En met een mooi afwisseling in glanzende en matte glazuur.

Door haar nieuwsgierigheid naar de herkomst en productie van porselein, heeft ze twee weken doorgebracht in Cornwall, Engeland. Tot de jaren negentig waren er tientallen mijnen waar koper, tin en zilver werden gewonnen. Inmiddels zijn deze gesloten. Wat nog rest is een landschap met de overblijfselen van de mijnen. Maar ook de opeenstapelingen van grondstoffen die zijn achtergebleven. Dit geeft een mooi kleurrijk beeld.
De drie keramische objecten die ze gemaakt heeft zijn vernoemd naar de plekken waar de grondstoffen zijn gevonden, Bugle, Geevor en Nanpean. En zijn een weerspiegeling van de grootste drie industrieën uit die streek.
Bugle is gebaseerd op een tinnen kan maar gemaakt van porselein met een gekleurde coating, welke is ontwikkeld in de tinmijn. Steelpan Geevor geeft de intense glans van de kopermijn weer. Napean is een kop en schotel wederom van porselein. Deze zijn gekleurd met pigmenten uit het afval dat is achtergebleven in deze industrie.
Beelden | Kirstie van Noort

You Might Also Like

0 reacties